Korporacyjne i uniwersyteckie firmy spin-off z perspektywy zarządzania zmianami - Kwiotkowska, Anna (Corporate and University Spin-offs from the Perspective of Changes Management, 2009)
W artykule podjęto próbę przeanalizowania specyfiki funkcjonowania nowych, innowacyjnych przedsiębiorstw odpryskowych, będących przejawem przedsiębiorczości akademickiej, a także określenia wpływu zakresu i innowacyjności technologii na ich funkcjonowanie. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 39-44