Wzmacnianie potencjału do zmian w małych i średnich przedsiębiorstwach - Skalik, Jan (Increasing the Potential for Changes in Small and Medium Enterprises, 2009)
Przesłaniem artykułu było określenie istoty potencjału organizacji do zmian oraz wyodrębnienie wewnętrznych i zewnętrznych czynników określających jego wielkość. Intencją autora było również wskazanie występowania związku pomiędzy cechami organicznymi małej firmy a ograniczonymi możliwościami zwiększenia jej potencjału do zmian. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 77-85