Udział w projekcie unijnym a zmiany w organizacji - Tarczydło, Beata (Participation in Union Project and Changes in an Organization, 2009)
W opracowaniu przybliżony został proces opracowania i wdrożenia programu unijnego dofinansowanego z funduszy strukturalnych. Analizą objęto grupę handlową z branży instalacyjno-sanitarnej. Jest to średnie przedsiębiorstwo mające kilkanaście oddziałów i ogólnopolski zasięg działania. W wyniku przeprowadzonej analizy oraz studiów literaturowych wypracowano zalecenia dla przedsiębiorców uczestniczących w projektach unijnych i przeżywających zmiany. W szczególności omówiono procedurę skutecznej transformacji organizacji, adekwatną do rewolucyjnej zmiany. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 92-101