Sektorowe i zasobowe ujęcie przewagi konkurencyjnej a specyfika małego przedsiębiorstwa - Ćwik, Krzysztof (Competitive Advantage in the Context of the Specificity of Small Firms - Industrial Organization and Resources -Based View, 2009)
Celem artykułu były teoretyczne rozważania nad tym, jakie możliwości budowania przewagi konkurencyjnej mają małe przedsiębiorstwa i które z dróg są dla firm z tego sektora dostępne, a których powinny się one wystrzegać. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 133-140