Modelowanie systemu nauczania hybrydowego dla organizacji - Głowicki, Piotr; Łasiński, Gabriel (Modelling the Blended Learning System for an Organization, 2009)
Wykorzystanie technologii w procesie kształcenia może być szansą dla małych i średnich przedsiębiorstw na tworzenie przewagi konkurencyjnej w zakresie budowania kapitału intelektualnego. Wdrażanie metod nauczania hybrydowego powinno odbywać się zgodnie z metodologią systemową i uwzględnieniem przesłanek wynikających ze specyfiki danego przedsiębiorstwa. Artykuł miał na celu przybliżenie problematyki nauczania hybrydowego oraz wskazanie na możliwości dostosowania nowych metod wspomagających rozwój organizacji do indywidualnych potrzeb. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 262-268