Kształtowanie odpowiedzialności społecznej przedsiębiorstwa w inicjatywie klastrowej na rzecz bezpieczeństwa energetycznego Dolnego Śląska - Kroik, Janusz; Bechowska-Gebhardt, Agata (Forming Corporate Social Responsibility in the Cluster's Initiative in Favour of Energy Security of Lower Silesia, 2009)
Kontekstem przedmiotowym opracowania jest regionalna inicjatywa klastrowa na rzecz ograniczenia ryzyka w obszarze energii elektrycznej. Podjęta analiza odnosi się do przesłanek i oceny korzyści wynikających z budowy i wsparcia image'u w zakresie odpowiedzialności społecznej przedsiębiorstw - uczestników tego przedsięwzięcia. Przedmiotem analizy jest klaster utworzony na rzecz bezpieczeństwa energetycznego Dolnego Śląska. (fragment tekstu )
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 296-304