Nowe podejście do kształtowania kariery zawodowej pracowników - Smolbik-Jęczmień, Alicja (A New Approach to Shaping Professional Career of Employees, 2009)
Autorka rozpoczęła od omówienia ścieżki kariery, zaczynając od jej tradycyjnego ujęcia, a dalej przedstawiła aspekty na temat indywidualnego zaangażowania się w kształtowanie własnej kariery zawodowej. Autorka przedstawiła wyniki badań ankietowych na temat podejścia do kształtowania kariery zawodowej wśród słuchaczy studiów podyplomowych realizowanych na UE we Wrocławiu. Celem badań było m.in. ustalenie, w jakim stopniu firmy udzielały wsparcia finansowego swoim pracownikom, inwestując w ich rozwój zawodowy? (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 333-341