Podmiotowe uwarunkowania podatności na zmiany małych i średnich przedsiębiorstw powiatu tarnobrzeskiego - Ujda-Dyńka, Beata (Subjective Conditionality of Change Susceptibility of Small and Medium Enterprises of the Tarnobrzeg Region, 2009)
W opracowaniu podjęto próbę identyfikacji i określenia roli, jaką odgrywają czynniki osobowościowe w kreowaniu świadomości i aktywnym podejściu do zmian przedsiębiorców prowadzących małe i średnie przedsiębiorstwa w powiecie tarnobrzeskim. Badania ankietowe przeprowadzono wśród 100 losowo wybranych przedsiębiorstw z sektora MŚP. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 364-369