Uwarunkowania implementacji controllingu funkcjonalnego w małych i średnich przedsiębiorstwach - Bieńkowska, Agnieszka (Validity of Functional Controlling Implementation in Small and Medium Enterprises, 2009)
W sytuacji zwiększającej się liczby, a także roli małych i średnich przedsiębiorstw we współczesnej polskiej gospodarce, powstaje pytanie o uwarunkowania wdrożenia controllingu funkcjonalnego w tych organizacjach. Celem artykułu w tym kontekście, było usystematyzowania przesłanek i założeń implementacji tegoż controllingu w sektorze MŚP. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 379-386