Społeczne uwarunkowania zastosowania pracy zespołowej w małych i średnich firmach - Jasiński, Zdzisław (Social Determination of Using Team Work in SME, 2009)
Ze względu na charakterystyczne cechy małych i średnich przedsiębiorstw, odróżniających je od innych form organizacyjnych firm, postanowiono zbadać, czy istnieją w ich obrębie społeczne warunki do zastosowania zespołowych form pracy oraz czy małe i średnie firmy są nakierowane na kulturę pracy zespołowej, czy na kulturę pracy indywidualnej? (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 426-429