Six Sigma w prywatnych firmach medycznych - Kowalewski, Marcin (Six Sigma in Private Health Care Company, 2009)
Prywatne firmy medyczne działają w wysoce konkurencyjnym, turbulentnym otoczeniu. Funkcjonowanie i rozwój w takich warunkach wymaga niezwykle efektywnego systemu zarządzania, którego jednym z najważniejszych obszarów będzie odpowiedni system zarządzania jakością. Celem artykułu było zwrócenie uwagi na system Six Sigma i możliwości jego zastosowania w polskiej ochronie zdrowia, szczególnie w prywatnych firmach medycznych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 444-450