Zastosowanie wybranych metod i praktyk zarządzania w sektorze MŚP - Szumowski, Witold (The Application of Chosen Methods of Management in the Sector of Small and Medium Enterprises, 2009)
Autor podjął trud odpowiedzi na pytanie, czy małe i średnie przedsiębiorstwa znacznie różnią się pod względem zaawansowania systemów zarządzania oraz zastosowania rozwiniętych technik i metod zarządzania. W tym celu autor przeprowadził analizę wdrażania wybranych praktyk zarządzania w małych i średnich przedsiębiorstwach oraz przedsiębiorstwach zatrudniających powyżej 250 osób. Analizy zostały przygotowane przez autora na podstawie danych zbieranych na potrzeby tworzenia raportów płacowych przez firmę HRM partners S.A. - Towers Perrin Alliance Partner. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 502-510