Wdrażanie zmian w organizacji a metody organizacji pracy : rozważania w świetle wyników badań - Stankiewicz, Janina; Moczulska, Marta (The Implementation of Changes in an Organization and Methods of Organizing Work : Consideration in the Light of the Results of Research, 2009)
W artykule zaprezentowano wyniki badań obrazujące upowszechnianie metod organizowania pracy w małych i średnich przedsiębiorstwach. Skoncentrowano uwagę na tych metodach, które skierowane są do indywidualnego pracownika. Zaliczono do nich: rotację pracowników na stanowiskach, wzbogacenie pracy, poszerzanie pracy, elastyczny czas pracy, telepracę i kafeteryjne systemy wynagradzania. Badania przeprowadzono wśród 184 pracowników z sektora MŚP województwa lubuskiego.(fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 546-553