Zmiany a potencjał innowacyjny małych i średnich przedsiębiorstw powiatu tarnobrzeskiego - Zych, Anna (Changes and Innovative Potential of Small and Medium Companies in Tarnobrzeg Country, 2009)
Celem artykułu było przedstawienie wyników badań empirycznych, dotyczących problemu zmian oraz innowacyjności małych i średnich przedsiębiorstw powiatu tarnobrzeskiego. Główne kwestie dotyczyły identyfikacji innowacyjności w zależności od charakteru zmian determinujących ich działalność w tym zakresie. Przeprowadzona analiza i ocena dotyczyła głównych uwarunkowań aktywności innowacyjnej małych i średnich przedsiębiorstw, tj. definicji, rodzajów, źródeł innowacji, modeli wprowadzania innowacji, wewnętrznych i zewnętrznych barier ich wprowadzania, czynników sprzyjających innowacyjności oraz określenia roli inercji innowacyjnej w działalności małych i średnich przedsiębiorstw badanego regionu. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 49, s. 554-560