Wpływ kondycji ciała na sezonową aktywność jajników oraz stężenie leptyny we krwi u klaczy rasy śląskiej - Oktawiec Łukasz (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem pracy była ocena wpływu kondycji ciała na sezonową aktywność jajników oraz stężenie leptyny we krwi rasy śląskiej.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: aktywność jajników; kondycja ciała (BCS); leptyna; grelina