Wybrane parametry hematologiczne i biochemiczne we krwi psów z chorobą nowotworową - Burek Anna (Selected hematological and biochemical parameters of blood in dogs with cancer, 2023)
Badania przeprowadzone w niniejszej pracy miały na celu określenie różnic w wybranych parametrach hematologicznych i biochemicznych krwi pomiędzy psami zdrowymi oraz psami z chorobą nowotworową, a także określenia przydatności wybranych parametrów w diagnostyce laboratoryjnej jako potencjalnych biomarkerów nowotworowych
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: nowotwór; onkologia porównawcza; biomarkery; pies