Wpływ wyciągów roślinnych na wzrost wybranych grzybów strzępkowych - Rdzanek Maciej (Effect of plant extracts on the growth selected filamentous fungi, 2023)
Celem pracy była ocena wyciągów roślinnych z powszechnie występujących chwastów, roślin inwazyjnych i leczniczych oraz ziół i roślin leczniczych na wzrost wybranych gatunków grzybów strzępkowych w warunkach in vitro.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: wyciągi; grzyby; przeciwgrzybicze; antybakteryjne; patogeny roślin