Kształtowanie krajobrazu wsi jako instrumentu wzmacniającego systemy zielonej infrastruktury - Pyszczek Jowita (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Celem pracy było wyszukanie możliwości kształtowania krajobrazu wiejskiego, tak by mógł on wzmocnić system(y) zielonej infrastruktury.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Wrocławski Obszar Funkcjonalny; system zielonej infrastruktury; krajobraz wsi; potencjalne elementy zielonej infrastruktury; Sektorowa Analiza Wnętrz Krajobrazowych