Rola komisji nadzoru audytowego w świetle zmian regulacji prawnych dotyczących rewizji finansowe - Kogut, Joanna (The Role of Supervising Audit Committee in the Light of the Law Regulations' Changes Concerning Financial Audit, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie jednej z ważniejszych regulacji zawartej w ustawie o biegłych rewidentach i ich samorządzie, podmiotach uprawnionych do badania sprawozdań finansowych oraz o nadzorze publicznym, dotyczącej roli Komisji Nadzoru Audytowego (KNA), która ma sprawować publiczny nadzór nad biegłymi rewidentami, firmami audytorskimi i Krajową Izbą Biegłych Rewidentów (KIBR). (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 163-173