Zmienność wybranych cech użytkowych linii RILs łubinu wąskolistnego (Lupinus angustifolius L.) oraz możliwość indukcji procesu haploidyzacji - Maciejewska-Hoza, Anna (Variability of selected functional traits of RILs lines of lupin narrow leafed (Lupines angustifolius L.) and the possibility of induction of the haploidization process, 2023)
Celem badań było przeprowadzanie charakterystyki zmienności nowej kolekcji linii RILs łubinu wąskolistnego (L. angustifolius L.) pod względem cech morfologicznych, wybranych elementów struktury plonu, a także parametrów jakościowych nasion (zawartość białka i tłuszczu).
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: łubin wąskolistny; linie RILs; rośliny haploidalne