Integration of GNSS and InSAR observations for monitoring deformations in mining areas - Tondaś Damian (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2023)
Głównym celem niniejszej pracy było opracowanie nowej metody integracji danych pozyskanych technikami InSAR i GNSS z uwzgle˛dnieniem zalet i ograniczen´ tych dwóch technologii.
Keywords: GNSS; InSAR; Kalman ﬁlter integration; ground deformation; dis-placement monitoring