Epidemiologia zakazen Pseudomonas aeruginosa w populacji psow i kotow na terenie miasta Wrocławia - Płókarz Daria (Epidemiology of Pseudomonas aeruginosa infection in dogs and cats population in Wroclaw city area, 2023)
Głównym celem badań była ocena klinicznych szczepów P. aeruginosa pod względem antybiotykooporności, zdolności do produkcji biofilmu oraz obecności wybranych genów wirulencji.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Pseudomonas aeruginosa; antybiotykooporność; geny wirulencji; biofilm