Ceramiczne czujniki wykorzystujące mikrogeneratory plazmy - Matusiak, Tomasz (Ceramic sensors based on microplasma generators, 2023)
W pracy przedstawiono wyniki badań nad konstrukcjami mikrogeneratorów plazmy. Przedstawiono zastosowanie układów w zakresie badań substancji ciekłych.
Keywords: czujniki; LTCC; mikroplazma