Trwałość biodegradowalnych geokompozytów sorbujących wodę - Marczak Daria (The durability of biodegradable water absorbing geocomposites, 2023)
W niniejszej rozprawie doktorskiej założono następujące cele: (1) analiza biodegradowalności w warunkach rzeczywistych wybranych materiałów stanowiących element BioWAG oraz (2) ocena możliwości wykorzystania BioWAG do wspomagania wegetacji wybranych gatunków traw.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: biodegradowalny geokompozyt sorbujący wodę; włókna naturalne; zrównoważone technologie; wspomaganie wegetacji; adaptacja do zmian klimatu; gospodarka cyrkulacyjna