Doskonalenie technologii produkcji win gronowych - Samoticha Justyna (Improvement of grape wine production technology, 2023)
Przeprowadzono szeroko zakrojone badania, w celu lepszego zrozumienia składu chemicznego, w tym składników bioaktywnych w winorośli i winie, identyfikacji ich roli w działaniu przeciwutleniającym oraz wpływu na jakość wina.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: Vitis vinifera; hybrydy międzygatunkowe; związki polifenolowe; aktywność przeciwutleniająca; wino