Piramidyzacja genów odporności w pszenicy jarej - Dorczyk Ada (Pyramidization of resistance genes in spring wheat, 2023)
Celem pracy jest zbudowanie bazy w postaci linii, które umożliwią tworzenia nowych odmian odpornych na rdzę brunatną, rdzę żółta oraz mączniak, którą będzie można wykorzystać do tworzenia nowych odmian odpornych na wymienione patogeny.
Keywords: geny odporności; pszenica; piramidyzacja genów; odporność polowa