Redundancja w ujęciu Rafała Krupskiego wobec teorii społeczno-ekologicznego gospodarowania - Szplit, Andrzej (Redundancy According to Rafał Krupski in Relation to the Theory of Social and Ecological Management, 2023)
Zarządzanie jako nauka wciąż ewoluuje. Postrzeganie zarządzania przez relacje społeczno- ekologiczne również się zmienia. Powstają w związku z tym alternatywne koncepcje uwzględniające aktualne wyzwania. Czwarta rewolucja przemysłowa kreuje powstawanie nowych produktów, usług, wymusza zmianę na rynku pracy. Powstają inne warunki prowadzenia działalności gospodarczej, rozpatrywane w oparciu o niespotykane do tej pory kryteria. Ważne w tym miejsce zajmuje budowanie strategii przedsiębiorstwa. W publikacji nawiązuje się do badań Rafała Krupskiego i jego koncepcji kreowania strategii z wymogami identyfikacji okazji i zdefiniowania redundancji zasobów i kompetencji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2023; vol. 67, nr 5, s. 247-257
Keywords: okazje; redundancja; zasoby; kompetencje; teoria zarządzania społecznego i ekologicznego; opportunities; redundancy; resources; competences; theory of social and ecological management