VI Międzynarodowa Konferencja Naukowa „Społeczno-prawne aspekty opieki i wychowania w XXI wieku. Wyzwania, zagrożenia, nadzieje” - Skwarek, Beata; Sępowicz-Buczko, Katarzyna (6th International Scientific Conference „Social and legal aspects of care and upbringing in the 21st century. Challenges, threats, hopes”, 2023)
Artykuł ma charakter sprawozdawczy z realizacji VI Międzynarodowej Konferencji Naukowej dofinansowanej ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Edukacji i Nauki. Dwudniowa konferencja miała charakter interdyscyplinarny. Wśród prelegentów znaleźli się uczestnicy z Polski, Ukrainy i Niemiec.
Zeszyty Naukowe Collegium Witelona, nr 47(2)/2023, s. 81-91
Keywords: badania; konferencja; współpraca