Nano- i mikrocząstki hydrożelowe z funkcjonalnymi filmami polielektrolitowymi jako nośniki substancji aktywnych pochodzenia naturalnego - Szczęsna-Górniak, Weronika (Politechnika Wrocławska, 2023)
Praca doktorska dotyczy syntezy, charakterystyki i oceny użytkowej wielowarstwowych nano- i mikronośników hydrożelowych, załadowanych substancjami aktywnymi pochodzenia naturalnego i otulonych funkcjonalnymi filmami polielektrolitowymi.
Keywords: hydrożele; nośniki leków; enkapsulacja; naturalne substancje aktywne; funkcjonalizacja; filmy polielektrolitowe