Opracowanie i zastosowanie preparatu opartego o naturalne składniki roślinne w profilaktyce odchowu brojlera kurzego - Gumowski Marcin (Development and application of a preparation based on natural plant ingredients in the prevention of broiler chicken rearing, 2023)
Celem niniejszej pracy było opracowanie i sprawdzenie skuteczności preparatu opartego o naturalne składniki roślinne o działaniu fitobiotycznym w profilaktyce odchowu kurcząt brojlerów.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: fitobiotyki; fitoncydy; kurczęta brojlery; antybiotykowe stymulatory wzrostu; produkty ziołowe