Finanse [całość] - Swacha-Lech, Magdalena. Redakcja; Dittmann, Iwona. Redakcja (Debiuty studenckie. Finanse, 2023)
[W niniejszym zeszycie „Debiutów Studenckich” zebrano dwanaście artykułów dotyczących ważnych i aktualnych problemów badawczych z obszaru finansów. W prezentowanych tekstach autorzy szczegółowo opisali takie zagadnienia, jak m.in.: analiza porównawcza kart kredytowych dla klienta indywidualnego, kompetencje emerytalne przyszłych emerytów – próba diagnozy i określenia wybranych determinant, przeciwdziałanie zjawisku prania brudnych pieniędzy ze szczególnym uwzględnieniem inwestycji na rynku nieruchomości, analiza spełnienia założeń przymusowej restrukturyzacji przeprowadzanej na polskich bankach, student jako najemca – racjonalny czy nieracjonalny uczestnik rynku nieruchomości mieszkaniowych?, porównanie działalności lokacyjnej polskich zakładów ubezpieczeń, polski system emerytalny w świetle systemów wybranych krajów europejskich – analiza porównawcza.] z zapowiedzi
s. 162
Keywords: karta kredytowa; kryptowaluty; dynamiczna korelacja; system emerytalny; raportowanie niefinansowe; nieruchomości mieszkaniowe