Spis treści [Ekonomia i międzynarodowe stosunki gospodarcze / pod red. A. Kuźmińskiej-Haberli i S. Bobowskiego. - Wrocław, 2023] - Kuźmińska-Haberla, Aleksandra. Redakcja; Bobowski, Sebastian. Redakcja (Debiuty studenckie. Ekonomia i międzynarodowe stosunki gospodarcze, 2023)
[Niniejszy zeszyt zawiera siedem artykułów naukowych autorstwa studentów I oraz II stopnia studiów na kierunkach międzynarodowe stosunki gospodarcze oraz International Business. Problematyka podejmowana przez młodych adeptów nauki jest różnorodna i aktualna. W prezentowanych tekstach omówiono m.in. takie zagadnienia, jak: Quantitative Easing Impact on the Global Economy; Unveiling the Interplay: NFTs, Metaverse Hype, and Ether Price Dynamics; strategie marketingowe przedsiębiorstw na rynku kosmetycznym na przykładzie marek Dr Irena Eris oraz Inglot; przestrzeń kosmiczna jako miejsce inwestycji publicznych i prywatnych; Nil – źródło wody czy konfliktów; zarządzanie projektami finansowanymi z Unii Europejskiej prowadzonymi na uczelniach wyższych.] z zapowiedzi
s. 102
Keywords: strategie marketingowe; gospodarka kosmiczna; konflikty transgraniczne; zarządzanie projektami