Zagrożenia imprez masowych - Gajda, Sandra (Risks to Mass Events, 2023)
Prawidłowe planowanie i koordynacja mają kluczowe znaczenie dla powodzenia każdej imprezy masowej, a organizatorzy powinni dokładnie rozważyć potrzeby i wymagania wszystkich zainteresowanych stron, aby zapewnić bezpieczeństwo i powodzenie imprezy. Celami artykułu są przybliżenie od strony teoretycznej istoty, roli i zadań logistyki imprez masowych, a także wykazanie ich wagi w dzisiejszym zarządzaniu i organizacji. Ponadto poruszona została kwestia zagrożeń imprez masowych i takowych przykładów na podstawie Festiwalu Fantastyki Pyrkon.
Gajda, S. (2023). Zagrożenia imprez masowych. W: P. Hanczar, N. Szozda (red.), Logistyka i transport (s. 35-46). Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: logistyka imprez masowych; wsparcie logistyczne imprez masowych; imprezy masowe; zagrożenia imprez masowych; mass events logistics; large scale event logistics; logistics of large-scale events; risk to mass events