Ustalanie przychodów i kosztów świadczonych usług w ramach kontraktów długoterminowych - Czubakowska, Ksenia (Determining Revenues and Costs of Provided Services in Within the Frameworks of Long-Term Contracts, 2008)
Prawidłowe ujęcie i wycena kontraktów długoterminowych są zagadnieniami bardzo złożonymi i skomplikowanymi. Ich wycena musi być zgodna z przyjętymi przez jednostkę gospodarczą zasadami memoriału, współmierności i ostrożności. Wymieniono co składa się na przychody z umowy o usługę budowlaną wg MSR nr 11, omówiono na przykładach zastosowanie metody zysku zerowego, służącej do ustalania przychodu oraz scharakteryzowano koszty wytworzenia usługi budowlanej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 90-99