Cele kontroli wewnętrznej w zarządzaniu przedsiębiorstwem - Szymczyk-Madej, Katarzyna (Goals of Internal Control in Management Process, 2008)
Kontrola wewnętrzna ma dzisiaj zasadnicze znaczenie dla przetrwania i rozwoju przedsiębiorstwa. W artykule przedstawiono pojęcie kontroli wewnętrznej oraz omówiono kontrolę wewnętrzną jako element procesu zarządzania. Zaprezentowano również funkcje kontroli wewnętrznej.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 427-436