Spis treści [Oddziaływanie megatrendów na gospodarkę i społeczeństwo / red. A. Zakrzewska-Półtorak. - Wrocław, 2024] - Zakrzewska-Półtorak, Alicja. Redakcja (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2024)
[Zeszyt pt. „Oddziaływanie megatrendów na gospodarkę i społeczeństwo” składa się z pięciu artykułów naukowych przygotowanych przez studentki Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Opracowania dotyczą różnych aspektów tytułowego zagadnienia oraz prezentują wyniki badań prowadzonych w różnych skalach: od lokalnej do międzynarodowej. Wszystkie prace skupiają się na wpływie wybranych globalnych megatrendów na funkcjonowanie społeczeństwa i gospodarki, cztery z nich zaś koncentrują się na gospodarkach i społeczeństwach miejskich. Przedstawione wyniki badań stanowią przyczynek do dalszych analiz dotyczących wpływu megatrendów na gospodarki i społeczeństwo. Są one głosem w dyskusji na temat możliwych kierunków i ścieżek zrównoważonego rozwoju oraz narzędzi oddziaływania na ten rozwój, ze szczególnym uwzględnieniem zmian w obszarach gospodarek i przestrzeni miejskich.] z zapowiedzi
s. 76