e-SCOR, the Tool for Design, Analysis, Optimalization and Management of the Supply Chain - Kozubek, Libor; Lenort, Radim (e-SCOR - narzędzie do projektowania, zarządzania oraz dokonywania analiz i optymalizacji łańcucha dostaw, 2005)
Artykuł przedstawia doświadczenia autorów po przeprowadzeniu testów programu komputerowego e-SCOR służącego do projektowania, zarządzania oraz dokonywania analiz i optymalizacji łańcucha dostaw. Pokrótce został scharakteryzowany SCOR model łańcucha, który stanowi podstawę dla programu e-SCOR. W artykule przedstawiony został również sposób modelowania w środowisku e-SCOR i zarys stanu i możliwości wykorzystania programu w realiach czeskich przedsiębiorstw.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1057, s. 30-35