Reengineering as a Tool to Introduce Zhanges in the Structure of a Company - Sieińska, Anna (Reengineering jako narzędzie zmian w strukturze przedsiębiorstwa, 2005)
Artykuł przedstawia przykład zastosowania reengineeringu w przedsiębiorstwie handlowym jako metody restrukturyzacji. Opisano proces sprzedaży, magazynowania i transportu przed zmianami oraz po nich. Ukazano korzyści, jakie uzyskano, stosując przeorganizowanie procesów.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1057, s. 53-57