Orders Executing System Information Support in Operation Flame-Cut Shape in Vítkovice Steel, A.S. - Stas, David (Informatyczne wspomaganie systemu realizacji zamówień w przedsiębiorstwie Vítkovice Steel, A.S., 2005)
Motywem przewodnim artykułu jest uporządkowanie systemu realizacji zamówień w zakresie systemu logistycznego w przedsiębiorstwie produkcyjnym. Rzeczywistą możliwość przebudowy systemu daje stworzenie i wdrożenie odpowiedniego systemu informatycznego. Systematyczne wykorzystanie takiego systemu prowadzi do podniesienia efektywności wszystkich procesów w firmie. W artykule pokazano propozycję rozwiązania tego problemu w przedsiębiorstwie VÍTKOVICE STEEL, a.s. Opisany został zarówno aktualny stan informatycznego systemu realizacji zamówień, jak i zakres działań i kroków podjętych w celu przyszłego rozwoju tego systemu.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1057, s. 58-64