Presentation of learning content as an e-MINDMAP and putting together more learning styles, to improve the e-learning adoption - Schreurs, Jeanne; Moreau, Rachel; Roox, Dirk; Stegmans, Marten (Prezentacja zawartości nauczania w e-MINDMAP z wykorzystaniem stylow w celu wzbogacenia nauczania na odległość, 2005)
E-leaming to dziedzina, ktora cały czas ewoluuje. Tradycyjny sposob tworzenia jednostek dydaktycznych nie jest procesem efektywnym. Jedną z istotnych cech e-leamingu jest idea tworzenia komponentow treści i ich wielokrotnego wykorzystania. Artykuł zawiera nowe elementy tworzenia i zarządzania materiałem edukacyjnym za pomocą środowiska e-MINDMAP. Jest to koncepcja, ktora pozwala na generowanie, szybkie rozwijanie i prezentowanie jednostek dydaktycznych na potrzeby zdalnego nauczania.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1064, s. 236-246