A role of estrogens in the development or prevention of canine lymphoma - Bugiel-Stabla Katarzyna (Rola estrogenów w rozwoju lub zapobieganiu chłoniakowi u psów, 2024)
Pierwszym celem pracy było zbadanie poziomu ekspresji receptora estrogenowego na nowotworowo zmienionych limfocytach psa, czego dokonano za pomocą techniki Western Blot z zastosowaniem przeciwciał o potwierdzonej reaktywności krzyżowej z limfocytami psa.
Keywords: chłoniak psów; estrogeny; receptory estrogenowe; ERα; ERβ