Development of the immune system in Green-legged Partridge chickens compared to broiler (Ross 308) and layer (Hy-Line brown) chickens - Ceccopieri Casandra (Rozwój układu odpornościowego kurcząt zielononogich kuropatwianych w porównaniu z kurczętami brojlerami (Ross 308) i nioskami (Hy-Line Brown), 2024)
Celem projektu było porównanie rozwoju układu odpornościowego rodzimej linii drobiu – GP, z liniami komercyjnymi: brojler Ross 308 i nioska Hy-Line Brown.
Keywords: drób; rozwój; morfologia; selekcja rasy; większa odporność