Issues in the Irish Housing and Mortgage Markets - Bradley, Diarmuid; Duffy, David (Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu, 2005)
Autorzy omawiają rozwój rynku nieruchomości w Irlandii w ostatnim dziesięcioleciu, wskazując na różne czynniki tego rozwoju. Argumentacja jest prowadzona z zastosowaniem prostych analiz statystycznych. Na zakończenie autorzy wskazują na to, jak pewne wnioski z rynku irlandzkiego mogą być odniesione do polskiego rynku nieruchomości. (abstrakt oryginalny)
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2005; nr 1088, t. 1, s. 72-82