Biznes międzynarodowy we Wspólnocie Gospodarczej ASEAN. Wybrane aspekty [całość] - Bobowski, Sebastian. Redakcja (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2025)
[Celem książki jest scharakteryzowanie regionu Azji Południowo-Wschodniej jako przestrzeni dla aktywności biznesu międzynarodowego. Tezą monografii jest twierdzenie, że region ten to przestrzeń ogromnych możliwości, a jednocześnie wyzwań dla podmiotów biznesu międzynarodowego. Praca składa się z pięciu rozdziałów merytorycznych, podejmujących zagadnienia w dziedzinie handlu międzynarodowego, finansów międzynarodowych oraz marketingu międzynarodowego. Książka wypełnia lukę badawczą w literaturze krajowej i światowej w odniesieniu do uwarunkowań funkcjonowania biznesu międzynarodowego w dziesięciu krajach regionu Azji Południowo-Wschodniej po implementacji AEC, z uwzględnieniem najważniejszych obecnie wyzwań w dziedzinie handlu, finansów i marketingu międzynarodowego.] z zapowiedzi
s. 116
Cytuj jako: Bobowski, S. (red.). (2025). Biznes międzynarodowy we Wspólnocie Gospodarczej ASEAN. Wybrane aspekty. Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: biznes międzynarodowy; ASEAN; korporacje transnarodowe; handel zagraniczny; polityka kursowa