Regional Differences of Migration in the Czech Republic in the Years 1991-2004 - Šašek, Miloslav (Różnice regionalne w migracjach na terenie republiki czeskiej w latach 1991-2004, 2006)
Przeanalizowano rozwój migracji w poszczególnych regionach i niektórych dużych miastach Czech oraz w regionie Ústí w latach 1991-2004. Zanalizowano struktury edukacyjne migrantów i skuteczność migracji według zamierzonego profilu edukacyjnego. Problem struktur edukacyjnych migrantów został szczegółowo opisany w związku z opracowaniem wskaźnika edukacyjnego zarówno emigrantów, jak i imigrantów.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1124, s. 37-43