3D integrated sensing of the troposphere using ground- and space-based GNSS observations - Cegła Adam (Trójwymiarowe zintegrowane obserwacje troposfery z wykorzystaniem naziemnych i satelitarnych obserwacji GNSS, 2025)
Badania przeprowadzone w ramach niniejszej dysertacji pozwoliły na integrację oraz ocenę synergii między obserwacjami naziemnymi i kosmicznymi GNSS.
Keywords: tomografia GNSS troposfery; radiookultacje; ray tracing; opóźnienie troposferyczne GNSS