Zmiana podatności pszczoły miodnej Apis mellifera L. na zakażenie Nosema ceranae pod wpływem pola elektromagnetycznego o częstotliwości 50 Hz - Berbeć Ewelina Maria (Change in honeybee Apis mellifera L. susceptibility to Nosema ceranae infection under the influence of an electromagnetic field of 50 Hz, 2025)
Celem badań było sprawdzenie czy PEM o częstotliwości 50 Hz zwiększa podatność pszczoły miodnej na zakażenie Nosema ceranae.
Keywords: pszczoia miodna; pole elektromagnetyczne; nosemoza; Nosema ceranae; Vairimorpha ceranae; 50 Hz