Zrównoważone zarządzanie projektami z perspektywy kierownika projektu - Brajer-Marczak, Renata; Marciszewska, Anna; Zabłocka-Kluczka, Anna (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2025)
Autorki monografii „Zrównoważone zarządzanie projektami z perspektywy kierownika projektu” podejmują aktualną oraz ważną tematykę integracji zasad zrównoważonego rozwoju z praktyką zarządzania projektami. W szczególności prowadzą rozważania i prezentują wyniki badań własnych na temat roli kierownika projektu w zrównoważonym zarządzaniu projektami oraz jego motywacji do podejmowania działań w tym zakresie. Monografia wnosi istotny wkład do polskiej literatury z zakresu zarządzania projektami poprzez systematyczne przedstawienie koncepcji zrównoważonego zarządzania projektami, ze szczególnym uwzględnieniem metodyki PRiSM. Prezentuje jedno z pierwszych w Polsce badanie empiryczne dotyczące motywacji kierowników projektów w kontekście zrównoważonego rozwoju. Identyfikuje kluczowe czynniki wspierające i ograniczające wprowadzanie zrównoważonego zarządzania projektami. [nota autora]
s. 109
Publikacja dostępna wyłącznie na terenie kampusu Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Cytuj jako: Brajer-Marczak, R., Marciszewska, A. i Zabłocka-Kluczka, A. (2025). Zrównoważone zarządzanie projektami z perspektywy kierownika projektu. Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Nota copyright obowiązuje do 30 czerwca 2026. Od 1 lipca 2026 publikacja dostępna na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0 Międzynarodowe (CC BY-SA 4.0).
Keywords: zrównoważone zarządzanie projektami; kierownik projektu; teoria planowanego działania; model wartości Schwartza; sustainability project management