Rachunek kosztów jakości w przedsiębiorstwach przemysłu motoryzacyjnego - Balon, Urszula (Cost of quality meaning in the automatic enterprises, 2008)
W artykule przedstawiono wyniki pilotażowych badań przeprowadzonych w 2007 roku dotyczących analizy kosztów jakości. Zostały one zrealizowane w formie ankiety skierowanej do polskich przedsiębiorstw przemysłu motoryzacyjnego. Ich celem było poznanie stopnia wdrożenia i prowadzenia rachunku kosztów jakości, określenie znajomości tej problematyki w polskich przedsiębiorstwach motoryzacyjnych oraz wskazanie stopnia zainteresowania tą problematyką.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 13-21