Zakres kontroli kosztów w zakładzie ubezpieczeń - Chmielowiec-Lewczuk, Magdalena (Cost control in insurance companies, 2008)
W artykule zaprezentowano istotę kontroli kosztów w zakładzie ubezpieczeń oraz klasyfikację rodzajów kontroli. Omówiono rolę kontroli kosztów oraz rodzaje kontroli o charakterze zarządczym i zewnętrznym. Przedstawiono również zadania Komisji Nadzoru Finansowego w Polsce.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 59-65